Verduurzaming kantoorpand Tronox

  • Onderhoud
  • Beheer
Naar alle projecten

In de Botlek (Rotterdam) gaat Bergh Beheer & Onderhoud Tronox Pigments Holland BV helpen met het verduurzamen van het kantoor. Voor 2023 moeten alle kantoorpanden in Nederland zijn voorzien van energielabel C en zo ook het kantoor van Tronox. 

Dit is niet de eerste keer dat Bergh Bouwgroep werkzaam is voor Tronox Pigments Holland BV. In 2019 leverde Bergh Bouwsystemen een nieuw kantoorpand op voor het bedrijf. Nu wordt het kantoor tegenover het nieuwe kantoor verduurzaamd. 

Meerdere wegen naar Rome

De verduurzaming van gebouwen kan worden gerealiseerd op verschillende niveaus en door verschillende bouwtechnische en installatietechnische aanpassingen. Als adviseur op het gebied van verduurzaming zijn er voor de situatie van de opdrachtgever meerdere scenario’s uitgewerkt en vergeleken. Op basis van dit advies is er een keuze gemaakt betreffende het gewenste energielabel en de aanpassingen die nodig zijn om dit te realiseren. 

Wij hebben Tronox geassisteerd bij het opstellen van werkomschrijvingen en offerteaanvragen voor verduurzamingsmaatregelen zoals dakisolatie, PV-panelen, LED-verlichting en het vervangen van de cv-ketel. Ook hebben we rapportages, waaronder het zogenaamde maatwerkadvies, aangeleverd op basis waarvan Tronox subsidie kan aanvragen voor de genoemde maatregelen. Alhoewel Tronox rechtstreeks opdracht verstrekt aan verschillende marktpartijen, is Bergh Bouwgroep gevraagd om de coördinatie en bouwkundige werkzaamheden uit te voeren.

Verduurzaming: Wens, advies en uitvoering

De wettelijke verplichting voor energielabel C voor kantoorpanden gaat in vanaf 1 januari 2023 en zorgt bij veel vastgoedmanagers voor kopzorgen. Wij willen vastgoedmanagers helpen met het voldoen aan deze verplichting door verschillende opties te onderzoeken en uit te werken tot een concreet voorstel en maatwerkadvies. Zo vinden we altijd een oplossing die past bij uw situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact 


Ik help je graag verder

Jolanda van Thillo

Hoofd Bergh Beheer & Onderhoud Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Verduurzaming

We adviseren gebouweigenaren bij verduurzamingsmaatregelen, waartoe je door gewijzigde wet- en regelgeving per 1 januari 2023 toe verplicht wordt.