Universiteitsbibliotheek | Tilburg University

  • Onderhoud
  • Beheer
Naar alle projecten

Naast de organisatie, verbouwing en beheer het Grand Café Esplanade, zijn wij als partner van Tilburg University ook verantwoordelijk voor onderhoudswerkzaamheden aan de universiteitsbibliotheek. De universiteitsbibliotheek is een belangrijk gebouw op de campus en beschikt onder andere over een uitgebreide collectie van meer dan 800.000 boeken, tijdschriften en afbeeldingen. In de kelder van de bibliotheek staat maar liefst 42 kilometer aan boeken!

Samen zorgen we voor duurzaam onderhoud

Na 11 weken lang dicht te zijn geweest, heeft Bergh Beheer & Onderhoud bijgedragen aan de heropening van de universiteitsbibliotheek op 20 september 2021. Door onderhoud te leveren aan het interieur en exterieur kunnen studenten, medewerkers en bezoekers weer een inzage krijgen in de uitgebreide kennis collectie van de bibliotheek. Zo heeft ons team ervoor gezorgd dat het gebouw onder andere is voorzien van nieuwe PC’s, corona proof studieplekken, lockers en opnieuw geschilderde muren. Ook heeft Bergh Beheer & Onderhoud het glas- en gevelwerk van het gebouw onderhouden.

Veilig werken aan de toekomst

In samenwerking met Tilburg University zijn we blij dat iedereen weer op een fijne, en vooral veilige, verantwoorde manier aan hun toekomst kan werken in de universiteitsbibliotheek. Met de huidige corona maatregelen zijn er momenteel 150 verschillende studieplekken te vinden in de bibliotheek en is er ruimte voor 50 extra zitplaatsen in het ‘Study Café’. Hierdoor kunnen studenten zich beter concentreren en effectiever leren. Door bij te mogen dragen aan dit project heeft Bergh Beheer & Onderhoud een duurzame en gezonde leer- en werkomgeving kunnen creëren, een mooi voorbeeld van Samen Beter Bouwen.

De Tilburg University maakt verstandig gebruik van een meerjarig onderhoudsplan, waarbij kosten en werkoverlast over meerdere jaren kunnen worden verdeeld. Hierdoor blijven de gebouwen op de campus in topvorm! Benieuwd naar onze unieke aanpak op het gebied van onderhoud middels het meerjarenonderhoudsplan? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag alles over.

Ik help je graag verder

Jolanda van Thillo

Hoofd Bergh Beheer & Onderhoud Stel je vraag

“In Bergh Beheer & Onderhoud hebben we een betrouwbare partner gevonden die ons weet te ontzorgen op het gebied van vastgoed onderhoud.”

- Richard Antens 

Projectleider vastgoed management Tilburg University


Diensten binnen dit project

Correctief onderhoud

We herstellen bouwkundige schades of storingen aan installaties binnen bestaande én nieuwbouw. Correctief onderhoud is een van onze expertises.

Preventief/planmatig onderhoud

Houd je gebouw in goede conditie met preventief onderhoud.

Meerjarenonderhoudsplan

Krijg meer grip op het onderhoud en onderhoudskosten door het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan.